Skellefteå AIK - Frölunda HC 5/1 09 Elitserien 08/09

Referat från gårdagens match!

Målvakt Skellefteå: Andreas Hadelöv
Målvakt Frölunda: Ari Ahonen ( Första perioden, ett tag in i andra ) Johan Holmqvist ( Resterande matchtid )

FÖRSTA PERIODEN

Första målet kommer inte förrän 15:20 in i matchen och Frölunda tar ledningen med 0-1.
Men det dröjer inte många minuter innan Brad Moran ( Skellefteå ) får en otroligt bra kvitteringschans, men träffar utsidan av målet.
18:21 blir Mikael Renberg ( Skellefteå ) utvisad, men det dröjer bara 27 sekunder innan Gabriel Karlsson ( Skellefteå ) sätter pucken rätt upp i nättaket! Detta blir periodens sista mål, och första perioden slutar 1-1.
Skott på mål leder Frölunda med 4-11.

ANDRA PERIODEN

Redan 1 minut in i andra perioden är Frölunda riktigt nära med att sätta in 1-2, men Hadelöv ( Skellefteå ) gör riktigt snygga räddningar. Istället är det Skellefteå som gör 2-1 bara 20 sekunder senare. Det är backen Erik Andersson ( Skellefteå ) som står för det målet.
Ett tag senare är Christian Söderström ( Skellefteå ) ensam med Ahonen ( Frölunda ) och sätter in 3-1.
Ahonen byts då ut mot Johan Holmqvist.
Men 3-2 målet är inte långt borta. Det är Tuukka Mäntylä ( Frölunda ) som står för det. Det blir periodens sista mål.

TREDJE PERIODEN

Skellefteå inleder perioden i Powerplay, men det fungerar inte alls. De knappa 2 minuterna är snabbt över.
En liten stund senare åker Oscar Hedman ( Frölunda ) ut, och det blir ännu ett svagt Poweplay för Skellefteå.
Men rätt som det är så petar Niko Dimitrakos ( Skellefteå ) snyggt fram pucken till Niklas Strandberg ( Skellefteå ) som passar över till Söderström som skjuter direktskott på mål. Det står nu 4-2 i matchen.
Skellefteås Jimmie Ericsson och Dimitrakos anfaller tillsammans och Ericsson droppar till Dimitrakos som bryter in på mål och sätter 5-2!
Hadelöv ( Skellefteå ) fortsätter att göra riktigt snygga räddningar.
Med 5 minuter kvar tar Frölunda ut målvakten. Skellefteå är riktigt nära att sätta in 6-2 i tom kasse genom Koskenkorva, men pucken går precis utanför vänstra stolpen.
Nästa mål kommer inte förrän det är 3 sekunder kvar, och Frölunda sätter 5-3.

Det där sista målet var rikttigt taskigt! Vi är med i en tippning, och hade det blivit 5-2 skulle vi ha varit 1000 kr rikare!

RESULTAT: 5-3 till Skellefteå