Skellefteå AIK - Luleå HF 3/1 09 Elitserien 08/09

En liten genomgång från gårdagens match! Framöver kommer jag att försöka gå egenom alla Skellefteås matcher :)

Målvakt Skellefteå: Andreas Hadelöv
Målvakt Luleå: Törnqvist ( första perioden, början av andra ) Modig ( resterande matchtid )

FÖRSTA PERIODEN

1-0 till AIK gör Martin Lundberg efter bara ca. 6 minuter tror jag det var.
Några minuter senare kommer ett vackert anfall från Koskenkorva, Söderberg och Gabriel Karlsson. Sistnämnde sätter in 2-0 genom stolpe in.

ANDRA PERIODEN

Andra perioden inleds med att Luleå slår icing.
Kent McDonell och Mathias Månsson ( Skellefteå ) är nere och bökar i anfallszon och efter en rejäl tackling kan McDonell kliva in mot mål och sätta 3-0 lågt bakom Törnqvist. Jag tror det var efter detta Luleå byter målvakt.
Jimmie Ericsson gör en otroligt snygg passning till Niko Dimitrakos som sätter 4-0. Dimitrakos sätter även 5-0.
6-0 står Christian Söderström för. Någon gång under denna period råkar Mikael Renberg ( Skellefteå ) få in en armbågstackling rätt i ansiktet på linjedomaren. Jag tror att han spottade ut en tand. Men han möts av varma applåder från publiken :) Första gången jag ser en domare bli skadad :P
Ett tag in i perioden blir Jyri Marttinen ( Skellefteå ) skadad. ( Det var svårt att se vad som hände) En stor blodpöl syns i alla fall på isen. Jag tror ca. 4 sjukvårdare kommer ut på isen och Marttinen förblir orörlig. Medan han undersöks visas gång på gång vad som hände. Marttinen börjar röra lite smått på benen, men det är svårt att se vad som händer eftersom att sjukvårdare och spelare skymmer honom. Värre är att Luleå fansen dansar och sjunger ramsor medan sjukvårdarna försöker hjälpa den medvetslöse Marttinen. Jag hoppas att Luleåfansen skäms över detta!
Men det känns bättre när Marttinen gör tummen upp från båren han blir utburen på. Han möts av varma applåder från Skellefteåfansen.
Första raporten om Marttinen är att han har fått hjärnskakning och ett rejält jack i hakan.

TREDJE PERIODEN

Ett tag in i period nummer tre är det backen Erik Andersson som sätter 7-0. Jag och Simon ( syrrans make ) börjar fundera på om Luleå har en tredje målvakt att byta in. Modig lär väl bryta ihop snart :P.
17:34 sätter Luleå 7-1. Men den kan vi väl bjuda på...

Luleå skämde visserligen ut sig rejält på isen, men det var ju ingenting jämfört med vad klacken gjorde!
De flästa klackarna brukar visa medlidande när en spelare skadar sig, Skellefteå gjorde då det när Luleåspelare tvingades lämna isen! Trist att våra grannar norrut inte kan göra detsamma!

RESULTAT:  Välförtjänta 7-1 till Skellefteå AIK